Siti 's FotoPage
amer
By: siti safarina

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  >  >>]    [Archive]
Sunday, 27-Jan-2008 20:38 Email | Share | | Bookmark
AMER N UMAIRAH IN ACTION... amer-13mos N umairah-3years 7mos..

aper punyer tajuk daaa...
aper pun tak kisah la.....hehehee...
progress amer ngan umairah mcm biasa jer...seperti kanak2 yg sebaya ngan mereka...
tp still ader byk benda baru bg ummi... still belajar dan terus belajar... bukan belajar kat skolah tu..
blajar mcm maner nak berhadapan dgn dua org anak ummi niii.. tu la org kata.. makin byk kita tahu makin byk yg kiter tak tau kannn???...berhadapan ngan karenah umairah yg semakin membesar ni mcm satu cabaran bg ummi...mencabar jugak yer nak mengasuh dan mendidik mereka ni... kalu mommies2 kat luar sana ader tips yg blh ummi jadikan rujukan yg nak dikongsi ngan ummi amatlah ummi hargai...










Firman Allah dalam surah Ali - Imran ayat: 38

Yang bermaksud : Wahai tuhan kami kurniakanlah kepadaku dari sisimu zuriat keturunan yang baik, seseungguhnya engkau sentiasa mendengar (menerima) doa permohonan.

Sabda Rasulullah s.a.w :


" اِذَا مَاتَ ابْنِ آدَمَ اِنْقَطَعَ عَمَلُهُ اِلاَّ مِنْ ثَلاَثٍ : صَدَقَةٍ جَارِيَةٍ، أَوْ عِلْمٍ يُنْتَفَعُ بِهِ، أَوْ وَلَدٍ صَالِحٍ يَدْعُوْلَهُ ".


Maksudnya : “ Apabila telah mati seorang anak Adam, maka putuslah amalnya kecuali tiga perkara, iaitu : Sedekah jariah, Ilmu yang bermanfaat dan anak yang soleh yang mendoakan kepadanya”.


Tuesday, 15-Jan-2008 19:18 Email | Share | | Bookmark
Amer Besday.... Satu Tahun laaaa.....13 JAN 08

Lastly hari yg ditunggu2 telah pun tiba...xcely dah lepas punnnn... sorry Amer... uMmi lambat updet... uMmi dan abah doakan moga Amer dipanjangkan umur,dimurahkan rezeki, dikurniakan kesihatan yg baik, dan moga jadi org yg berIMAN dan jadi anak yg SOLEH... ameen...



cenyummmmmm.....



nangihhhhhhh plakkkkkk.....



takleh dok diam la besday boy nihhhh.....



cayangggg kakakkkkkk....



dah besor anak ummi nihhhhh....;



ni plak latest kazen of amer&umairah.... cute takkk?????
PUTERI BATRISYIA


Sunday, 23-Dec-2007 04:28 Email | Share | | Bookmark
Akikah untuk Amer...

20 December 2007 bersamaan 10 Zulhijjah 1427 Hijrah Opah buat Akikah untuk Amer... penyembelihan dibuat selepas sembahyang sunat hari raya Aidil Adha....Thank you Opah...
Ni ader sedikit gambar ihsan dr hp camera paksu....



PENGERTIAN AKIKAH
Pengertian akikah ialah sembelihan binatang an'am yang dilakukan kerana menyambut kanak-kanak yang baru dilahirkan sebagai tanda kesyukuran kepada Allah.
Hukum akikah ialah sunat muakad bagi orang yang menanggung sara hidup kanak-kanak tersebut. Jika anak itu lelaki disunatkan menyembelih dua ekor kambing, manakala jika anak itu perempuan disunatkan menyembelih seekor kambing. Binatang seperti lembu, kerbau atau unta boleh dibahagikan kepada tujuh bahagian.

Waktu akikah adalah dari hari kelahiran kanak-kanak itu sehinggalah ia baligh. Masa yang paling afdal untuk melakukan akikah adalah pada hari ketujuh kelahiran kanak-kanak itu. Sabda Rasullullah s.a.w.:

Yang bermaksud: "Setiap bayi itu tergadai dengan akikahnya. Disembelih untuknya pada hari ketujuh dan dicukur kepalanya dan diberi nama."



Thursday, 13-Dec-2007 14:38 Email | Share | | Bookmark
i love my babies.....



Lama tul tak update FP ni...ummi di landa kemalasan yg amat sgt...takder mood lerrr...kiranyer dlm beberaper bln ni byk gak perkembangan umairah ngan amer yg tak dan ummi nak update kat sini...gambar terbaru memang takleh nak capture cause my camera already missing on hari raya a tu... so,gambor raya pun takder... sedih arrrr .... dah ler tu cik siti oiii.. barang yg lepas jgn dikenang... mintak2 dpt ler ummi beli camera baru dpt bonus niii...AMIN....

TODAY-3thn 6bln
umairah dah semakin pandai ckp...soalan pun dah upgrade... skill pun ader peningkatan(skill belajar,skill main,skill nangih...heheheh.)
pandai jaga adik...pandai tarik perhatian amer biler amer dah mula nak start nangih...
suka mkn telur...skali mkn mesti dua bijik...nasi kureng...
skill blajar yg dah ader peningkatan tu..cth..sblm ni umairah pandai sebut jer mcm ABC...123..
tp skrg dah kenal sket2 dan tulis sket2... kalu ader huruf yg dier kenal kat maner2 cth no plate keter ker mesti dier tlg baca kat kiter...dah bleh baca alfatihah...tp kekadang tu tersilap gak...
lagi satu klu dier jumpa aper2 objek yg menyerupai sesuatu huruf dier akan sebut huruf tu..pandai la anak ummi nii...

TODAY-11bulan
amer dah bleh bejalan dua tiga tapak dah...kalu pegang tgn dier sebelah dier jln la jauh sket...
kalu mandi takleh sekejap2...mesti biar dier main air dulu baru angkat..kalu tdk dia nangih...
bab mkn ni memang sronok... semua pun dia bedal....
tidor siang dah kurang...mulut senyap tp takleh dok diam...merangkak satu umah sampai penat pastu tidor...senang la jga amer niii....mcm suruh dpt adik cpt sket jerrr....
biler tgk TOM2 BAK dier pun sibuk nak buat tgn mcm aznil buat tu...
suker tgk iklan kat CERIA ...biler ader mender pusing2 mcm2 color tuuuu...
kalu pi kat sliding door tu mula la dier main coop coop baaaa...pastu gelak tak hengat dunia... sronok la tu...masa tu la ummi paling geram kat amer niii....rasa cam nak geget2 pipi dier...


Tuesday, 25-Sep-2007 21:28 Email | Share | | Bookmark
Doa uMmi untuk Umairah...

sebenarnya uMmi dpt msg ni dr kawan uMmi... biler baca msg ni terus teringt kat uMairah...

SEMOGA CERDIKMU SECERDIK AISHAH,
CANTIKMU SECANTIK AINUL MARDHIAH,
PENGORBANANMU SETINGGI SUMAIYAH,
IKHLASMU SEIKHLAS RABIATUL ADAWIYAH
DAN SEMOGA TEMPATMU SYURGA ALJANNAH....
AMIN....
.






[<<  <  [1]  2  3  4  5  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net